καλλιέργεια ροδιάς ρόδια - χυμός ροδιού - προϊόντα από ρόδι - Pomegarnate, Κτήμα Χατζηαποστόλου Κτήμα Χατζηαποστόλου: Καλλιέργειες Ροδιών, Φυσικός Χυμός Ρόδι Κτήμα Χατζηαποστόλου Ρόδια, Pomegranate, www.agranet.gr O χυμός ροδιού βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος ~ Κτήμα Χατζηαποστόλου Καλλιέργειες Ροδιών

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

O χυμός ροδιού βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος


O χυμός ροδιού βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος σε άτομα με ισχαιμική καρδιαγγειακή πάθηση. Σε μια έρευνα στην οποία συμμετείχαν 45 καρδιοπαθείς με ισχαιμία, οι συμμετέχοντες που έπιναν 8 ποτήρια χυμό ροδιού την ημέρα για 3 μήνες είχαν λιγότερη ισχαιμία κατά τη διάρκεια ενός τέστ κοπώσεως εν αντιθέσει με εκείνους που δεν έπιναν. Ένα άλλο θετικό στοιχείο ήταν ότι δεν υπήρχαν αρνητικές συνέπειες για όσους έπιναν χυμό ροδιού.


Άλλες έρευνες έδειξαν ότι ο χυμός ροδιού μπορεί να έχει καρδιοπροστατευτική δράση. Σύμφωνα με την Κάρεν Κόλινς, διατροφικό σύμβουλο του Αμερικάνικου Ινστιτούτου Έρευνας κατά του Καρκίνου, ο χυμός ροδιού μπορεί να συμβάλλει στη μείωση των επιπέδων της κακής χοληστερίνης LDL και να ελαττώσει την παρουσία της αθηροματικής πλάκας σε αρτηρίες που έχουν ήδη υποστεί στένωση.

Τέλος, υπάρχουν ενδείξεις ότι ο χυμός ροδιού επιβραδύνει την εξέληξη του όγκου του προστάτη και συμβάλλει στην επιδιόρθωση της βλάβης στο DNA που μπορεί να προκαλέσει ογκογένεση. Ο χυμός ροδιού συντέλεσε στην αύξηση του ρυθμού θανάτου των καρκινικών κυττάρων και μείωσε την αύξηση του μεγέθους τους. Άντρες που έπασχαν από καρκίνο του προστάτη μπορούν να επωφελιθούν καταναλώνοντας χυμό ροδιού σε καθημερινή βάση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Download

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Agranet.gr - Premium Blogger Themes | Μεσιτικό γραφείο Κομοτηνής